Ontdek de warmtepompboiler!

Technicert bv 30/10/2023

In plaats van enkel elektriciteit te gebruiken om water te verwarmen, maakt de warmtepompboiler ook gebruik van de warmte uit de omgeving, net zoals een warmtepomp. Deze warmte wordt gebruikt om een koelmiddel in stoom om te zetten. Met een compressor wordt de druk verhoogd en ontstaat er voldoende warmte dat wordt overgedragen op het koude water in het reservoir. Zo wordt op een energiezuinige manier warm water geproduceerd en heb je altijd warm water in huis.

Het proces van een warmtepompboiler kost wel iets meer tijd dan bij een gewone elektrische boiler. Daarom is het belangrijk om een model te kiezen dat past bij jouw behoefte aan warm water. Op deze manier kun je genieten van comfort zonder in te leveren en bespaar je tot wel 66% op je energieverbruik voor het verwarmen van je sanitair water.

Haal het maximale uit je zonnepanelen

Met een warmtepompboiler kan je niet alleen energiezuinig sanitair water verwarmen, maar ook je zelfconsumptie verhogen. De warmtepompboiler gebruikt de opgewekte zonne-energie tijdens de dag voor het verwarmen van sanitair water zodat jij kan genieten van warm water wanneer je het nodig hebt. Zo haal je het maximum uit je zonnepanelen.

(Bron : www.engie.be - Energie & Wonen - warmtepompboiler)

Laatste blogs

Technicert bv 25/03/2024

F-gassen verordening

Op 20 februari 2024 is de nieuwe EU-verordening betreffende F-gassen gepubliceerd

Lees meer

Technicert bv 16/02/2024

Technicert staat met mooi artikel in vaktijdschriften

In de vaktijdschriften Cool and Comfort en Install Magazine wordt een artikel gewijd aan de verhuis naar ons nieuwe opleidingscentrum. In deze blog kan je het artikel lezen

Lees meer

Technicert bv 31/01/2024

Knelpuntberoepen 2024

Koeltechnieker blijft ook in 2024 weer een knelpuntberoep! Werkzekerheid gegarandeerd met het certificaat in de koeltechniek!

Lees meer

Bekijk ons aanbod aan opleidingen en examens