Ontdek de warmtepompboiler!

Technicert bv 30/10/2023

In plaats van enkel elektriciteit te gebruiken om water te verwarmen, maakt de warmtepompboiler ook gebruik van de warmte uit de omgeving, net zoals een warmtepomp. Deze warmte wordt gebruikt om een koelmiddel in stoom om te zetten. Met een compressor wordt de druk verhoogd en ontstaat er voldoende warmte dat wordt overgedragen op het koude water in het reservoir. Zo wordt op een energiezuinige manier warm water geproduceerd en heb je altijd warm water in huis.

Het proces van een warmtepompboiler kost wel iets meer tijd dan bij een gewone elektrische boiler. Daarom is het belangrijk om een model te kiezen dat past bij jouw behoefte aan warm water. Op deze manier kun je genieten van comfort zonder in te leveren en bespaar je tot wel 66% op je energieverbruik voor het verwarmen van je sanitair water.

Haal het maximale uit je zonnepanelen

Met een warmtepompboiler kan je niet alleen energiezuinig sanitair water verwarmen, maar ook je zelfconsumptie verhogen. De warmtepompboiler gebruikt de opgewekte zonne-energie tijdens de dag voor het verwarmen van sanitair water zodat jij kan genieten van warm water wanneer je het nodig hebt. Zo haal je het maximum uit je zonnepanelen.

(Bron : www.engie.be - Energie & Wonen - warmtepompboiler)

Laatste blogs

Technicert bv 03/12/2024

REPowerEU : 10 miljoen extra warmtepompen tegen 2027 en 60 miljoen tegen 2030!

Het REPowerEU-plan, gelanceerd door de Europese Commissie in mei 2022, heeft als doel de afhankelijkheid van de EU van Russische fossiele brandstoffen te verminderen en de transitie naar schone energie te versnellen. Een belangrijk onderdeel van dit plan is de promotie en implementatie van warmtepompen als duurzame verwarmingsoplossing.

Lees meer

Technicert bv 07/11/2024

Meer woningen dan verwacht zijn geschikt voor een warmtepomp: ontdek hoe het zit voor jouw woning

Zo’n 70 procent van de Vlaamse woningen zou klaar zijn voor een warmtepomp. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). Veel meer woningen dan verwacht komen dus in aanmerking voor een warmtepomp, maar wanneer is je woning daar nu klaar voor?

Lees meer

Technicert bv 09/09/2024

Update F-gassenverordening ( EU 2024/573) - Certificering

De Europese Commissie heeft op 06/06/2024 de nieuwe regelgeving over certificering voor het werken met koudemiddelen gepubliceerd. Deze wetgeving bevat de minimumeisen voor certificering. Volgens de nieuwe F-gassenverordening zal certificering verplicht worden voor zowel het werken met F-gassen als met andere koelmiddelen, zoals koolwaterstoffen (bijv. propaan en isobutaan), CO₂ en ammoniak. F-gassen en koolwaterstoffen (bijv. propaan en isobutaan) zijn nu samen opgenomen in de nieuwe certificaten A1 en A2. Deze nieuwe indeling komt overeen met de vroegere categorieën I en II (maar dus met toevoeging van koolwaterstoffen).

Lees meer

Bekijk ons aanbod aan opleidingen en examens