Technicert staat met mooi artikel in vaktijdschriften

Technicert bv 16/02/2024

TECHNICERT VERHUIST NAAR NIEUW OPLEIDINGSCENTRUM
Technicert neemt in Kontich een state-of-the-art opleidingscentrum in gebruik. Toestellen, koelgroepen en gereedschappen zijn spiksplinternieuw en de leszaal en de praktijkruimte zijn op maat ingericht voor max. 12 deelnemers per sessie. Tel hierbij nog zeer ervaren en energieke docenten en alles is aanwezig voor kwaliteitsvolle opleidingen in de koeltechniek. 

FLEXIBELE EN KLANTGERICHTE AANPAK
Wij onderscheiden ons door een flexibele en klantgerichte aanpak”, vertelt David Van der Auwera. “Concreet betekent dit dat we zeer kort op de bal spelen en zowel de lesinhoud als de praktische tools altijd up to date houden zodat we onze cursisten een opleiding kunnen aanbieden waar ze ook daadwerkelijk iets aan hebben. We doen ons uiterste best om enerzijds de professionele vakman terug huiswaarts te sturen met nieuwe competenties en vakbekwaamheden op zak en anderzijds streven we uiteraard naar een zo hoog mogelijke slaagkans in het examen voor koeltechnicus voor het behalen van het certificaat CAT. I. De examenresultaten tonen aan dat we hierin slagen.” OPLEIDINGEN Technicert biedt twee opleidingen in de koeltechniek aan. Vooreerst is er de Basiscursus koeltechniek met lesdagen van telkens 8 uur. Deze cursus is gericht op installateurs die zich ook willen richten op koeltechniek en warmtepompen. “In deze basiscursus komen zowel de theoretische als praktische aspecten van koeltechniek aan bod”, aldus Bart Verhaert, een van de docenten van Technicert. “Hier nemen cursisten aan deel die al met hun handen kunnen werken, maar aan een nieuwe professionele uitdaging toe zijn. Tijdens de theoretische lessen komen o.a. de koelcyclus, verdampen, condenseren, het H-log p-diagram, leidingaanleg, compressoren, lijncomponenten en synthetische en natuurlijke koudemiddelen aan bod. Tijdens de cursus houden we een gezond evenwicht tussen theorie en praktijk, en dankzij onze nieuwe faciliteiten lukt dat wonderwel.” In het atelier leren de cursisten koperbewerking (flare trekken, hardsolderen), verbindingstechnieken, bouwen en opstarten van een koeltechnische opstelling, lektesten, standaard afregelingen, bijvullen en recupereren van het koudemiddel, het gebruik van de manifold, en nog zoveel meer.

CURSIST STAAT CENTRAAL
De tweede cursus waarvoor je bij Technicert terecht kan, is het Certificaat in de koeltechniek Cat I en het examen. De cursus beslaat vier dagen, waarvan een kwart wordt ingevuld met theorie en de rest praktijk (koeltechnische handelingen en hardsolderen/braseren). Bart Verhaert: “De vierde dag staat de cursist centraal. Waarbij voelt hij zich nog onzeker, welke vaardigheden wil hij nog beter onder de knie krijgen? Dit alles om de slaagkansen van het certificatie CAT. I examen te optimaliseren. David Van der Auwera sluit af met een mededeling van praktische aard. “We willen zowel de cursisten als hun werkgevers ontzorgen en zoveel mogelijk administratieve taken uit handen nemen. Dit betekent niet alleen de inschrijvingen voor cursussen en examens en een vlot verloop van de opleidingen, maar we begeleiden hen ook bij de aanvragen voor financiële tussenkomst via de KMO-portefeuille. Technicert is een erkend dienstverlener, waardoor cursisten tot 30% Vlaamse subsidiesteun kunnen ontvangen. De aangeboden opleidingen zijn ook erkend door Constructiv, waardoor je ook via deze weg steun kan bekomen.”

Bron : Cool & Comfort, jaargang 25, januari-februari-maart 2024
Auteur : Rudy Gunst

Laatste blogs

Technicert bv 25/03/2024

F-gassen verordening

Op 20 februari 2024 is de nieuwe EU-verordening betreffende F-gassen gepubliceerd

Lees meer

Technicert bv 16/02/2024

Technicert staat met mooi artikel in vaktijdschriften

In de vaktijdschriften Cool and Comfort en Install Magazine wordt een artikel gewijd aan de verhuis naar ons nieuwe opleidingscentrum. In deze blog kan je het artikel lezen

Lees meer

Technicert bv 31/01/2024

Knelpuntberoepen 2024

Koeltechnieker blijft ook in 2024 weer een knelpuntberoep! Werkzekerheid gegarandeerd met het certificaat in de koeltechniek!

Lees meer

Bekijk ons aanbod aan opleidingen en examens