Wat is een ‘hybride warmtepomp’ precies?

Technicert bv 04/04/2022

Een hybride warmtepomp bestaat uit een combinatie van een warmtepomp met een gasketel. Of de hybride warmtepomp werkt als een warmtepomp of als een ketel, hangt af van de sturing en kan wijzigen doorheen het jaar. De sturing kunt u instellen op de laagste energieprijs of op de laagste CO2-uitstoot. De sturing houdt ook rekening met de buitentemperatuur en de productie van de zonnepanelen (als die er zijn). Bij milde temperaturen, dus in de tussenseizoenen of op een winterdag met veel zon, zal de sturing de warmtepomp verkiezen, als toestel met een lagere CO2-uitstoot. Bij echt koude dagen zal de warmtepomp onvoldoende vermogen hebben om een matig geïsoleerde woning aangenaam warm te krijgen. Bovendien, als uw woning niet met een lage temperatuurafgifte werkt, zal de warmtepomp met een lager rendement werken en zult u meer elektriciteit betalen. In dat geval neemt de ketel beter over, of springt de ketel beter bij. Een hybride warmtepomp is, op het vlak van duurzaamheid, dus een tussenoplossing als uw woning matig maar nog niet voldoende geïsoleerd is. De investeringskost van een hybride warmtepomp ligt tussen de kostprijs van een gasketel en een lucht-water-warmtepomp in.

(Bron : https://www.energiesparen.be )

Laatste blogs

Technicert bv 25/03/2024

F-gassen verordening

Op 20 februari 2024 is de nieuwe EU-verordening betreffende F-gassen gepubliceerd

Lees meer

Technicert bv 16/02/2024

Technicert staat met mooi artikel in vaktijdschriften

In de vaktijdschriften Cool and Comfort en Install Magazine wordt een artikel gewijd aan de verhuis naar ons nieuwe opleidingscentrum. In deze blog kan je het artikel lezen

Lees meer

Technicert bv 31/01/2024

Knelpuntberoepen 2024

Koeltechnieker blijft ook in 2024 weer een knelpuntberoep! Werkzekerheid gegarandeerd met het certificaat in de koeltechniek!

Lees meer

Bekijk ons aanbod aan opleidingen en examens