Is uw woning warmtepompklaar?

Technicert bv 31/01/2024

Doel van de tool

De Europese Green Deal legt het Vlaamse Gewest doelen op, zoals het verminderen van broeikasgasemissies, en op het vlak van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Warmtepompen hebben een groot potentieel om hieraan bij te dragen. De Vlaamse regering en het VEKA zetten daarom sterk in op het informeren en sensibiliseren rond warmtepompen.

De efficiëntie van een warmtepomp hangt sterk af van de isolatiegraad van de woning en van de temperatuur van het afgiftesysteem (radiatoren, vloerverwarming,…). Een ketel vervangen door een warmtepomp is daarom niet in alle woningen vanzelfsprekend. Veel burgers stellen zich dan ook de vraag of hun woning geschikt is voor een warmtepomp.

 De tool “Warmtepompklaar” geeft een eerste antwoord op deze vraag.

Technische achtergrond bij de tool ‘Warmtepompklaar'

Benieuwd op welke informatie de tool ‘Warmtepompklaar’ zich baseert om een advies te geven? Lees er meer over op deze webpagina.  

Bron : https://www.vlaanderen.be/nieuwe-verwarmingsinstallatie-kiezen/naar-woningverwarming-met-warmtepomp-of-warmtenet/is-uw-woning-warmtepompklaar

Laatste blogs

Technicert bv 16/02/2024

Technicert staat met mooi artikel in vaktijdschriften

In de vaktijdschriften Cool and Comfort en Install Magazine wordt een artikel gewijd aan de verhuis naar ons nieuwe opleidingscentrum. In deze blog kan je het artikel lezen

Lees meer

Technicert bv 31/01/2024

Knelpuntberoepn 2024

Koeltechnieker blijft ook in 2024 weer een knelpuntberoep! Werkzekerheid gegarandeerd met het certificaat in de koeltechniek!

Lees meer

Technicert bv 31/01/2024

Is uw woning warmtepompklaar?

Heel wat mensen weten niet of hun woning geschikt is voor een warmtepomp. Nochtans is deze manier van verwarmen dé toekomst, omdat het zo energiezuinig en klimaatvriendelijk is. Met de gebruiksvriendelijke tool ‘Warmtepompklaar’ kunnen eigenaars in enkele stappen achterhalen of hun huis of appartement duurzaam verwarmd kan worden met een warmtepomp of zij eerst nog extra moeten isoleren.

Lees meer

Bekijk ons aanbod aan opleidingen en examens