Een warmtepomp plaatsen om aan de energie-eisen te voldoen

Technicert bv 10/09/2023

Een nieuwbouwwoning waarvoor een vergunning wordt aangevraagd na 1 januari 2020 mag een E-peil van hoogstens 30 hebben (om aan de BEN-norm te voldoen). Een goed geïnstalleerde warmtepomp zal het E-peil van je woning aanzienlijk doen dalen en bijdragen tot het gebruik van hernieuwbare energie. Om aan de voorwaarden inzake hernieuwbare energie te voldoen, moet de warmtepomp 100% van de bruto-warmtebehoefte dekken. De warmtepomp mag ook gecombineerd worden met andere hernieuwbare-energie-installaties indien ze samen minstens 15 kWh per m² bruikbare vloeroppervlakte van een woning opleveren.

(Bron : https://www.infowarmtepomp.be/nl/home/meest-gestelde-vragen-over-warmtepompen/kan-ik-een-warmtepomp-installeren-om-aan-de-energie-eisen-voor-nieuwbouw-te-voldoen-vlaanderen/ )

Laatste blogs

Technicert bv 30/10/2023

Ontdek de warmtepompboiler!

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Lees meer

Technicert bv 16/10/2023

Te land, ter zee en in de lucht: de warmtepomp

Een warmtepomp is een efficiënte en duurzame manier om te verwarmen en te koelen. Ze bestaan ook in allerlei maten en soorten. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende varianten en hoe bepaal je welke voor jou past?

Lees meer

Technicert bv 10/09/2023

Een warmtepomp plaatsen om aan de energie-eisen te voldoen

Een nieuwbouwwoning waarvoor een vergunning wordt aangevraagd na 1 januari 2020 mag een E-peil van hoogstens 30 hebben

Lees meer

Bekijk ons aanbod aan opleidingen en examens