Een warmtepomp plaatsen om aan de energie-eisen te voldoen

Technicert bv 10/09/2023

Een nieuwbouwwoning waarvoor een vergunning wordt aangevraagd na 1 januari 2020 mag een E-peil van hoogstens 30 hebben (om aan de BEN-norm te voldoen). Een goed geïnstalleerde warmtepomp zal het E-peil van je woning aanzienlijk doen dalen en bijdragen tot het gebruik van hernieuwbare energie. Om aan de voorwaarden inzake hernieuwbare energie te voldoen, moet de warmtepomp 100% van de bruto-warmtebehoefte dekken. De warmtepomp mag ook gecombineerd worden met andere hernieuwbare-energie-installaties indien ze samen minstens 15 kWh per m² bruikbare vloeroppervlakte van een woning opleveren.

(Bron : https://www.infowarmtepomp.be/nl/home/meest-gestelde-vragen-over-warmtepompen/kan-ik-een-warmtepomp-installeren-om-aan-de-energie-eisen-voor-nieuwbouw-te-voldoen-vlaanderen/ )

Laatste blogs

Technicert bv 25/03/2024

F-gassen verordening

Op 20 februari 2024 is de nieuwe EU-verordening betreffende F-gassen gepubliceerd

Lees meer

Technicert bv 16/02/2024

Technicert staat met mooi artikel in vaktijdschriften

In de vaktijdschriften Cool and Comfort en Install Magazine wordt een artikel gewijd aan de verhuis naar ons nieuwe opleidingscentrum. In deze blog kan je het artikel lezen

Lees meer

Technicert bv 31/01/2024

Knelpuntberoepen 2024

Koeltechnieker blijft ook in 2024 weer een knelpuntberoep! Werkzekerheid gegarandeerd met het certificaat in de koeltechniek!

Lees meer

Bekijk ons aanbod aan opleidingen en examens